dijous, 11 de febrer del 2010

La integració paisatgística

La integració ambiental de les grans obres esdevé fonamental per tal d'assegurar una correcte adaptació al paisatge , a l’entorn i a nivell social.

És per això que en els darrers anys s’ha començat a fer un esforç molt important de disseny i control dels processos per tal de poder assegurar que les coses es facin el més bé possible.

Aquest és el cas de diferents obres emblemàtiques que s’han realitzat a nivell de Catalunya, com seria el cas de la C-17 Tram Vic-Olot, el conegut túnel de Bracons, que deixant a banda la idoneïtat d’aquesta obra o del seu traçat s’han aconseguit millores i sistemes innovadors per solucionar problemes i a la vegada aconseguir una integració de l’obra amb l’entorn, construint motes de terra revegetables, plantacions pantalla, suavització de talussos per a la posterior replantació... O també en el cas de la presó de Figueres on es desenvolupa una tasca de disseny per integrar aquesta obra a l’entorn. http://bit.ly/9gFFxg

Tot i aquest esforç dels darrers anys és important la realització de millores a totes les obres de nova construcció i un replantejament de les obres existents, moltes d’elles incomplint tots els criteris paisatgístics i de connectivitat que existeixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada