divendres, 30 d’abril del 2010

La tortuga mediterrània Vidrerenca?

Fa uns mesos va aparèixer una tortuga mediterrània a l'hort de casa, i la veritat és que va sobtar molt. D'on havia sortit? Era d'algú?

Es va avisar als agents rurals, els quals la varen portar al centre de recuperació de fauna salvatge i posteriorment a l'Alberta. Resulta que es tractava d'una tortuga que havia nascut a Menorca, l'havien portat a Gavà per recuperar la població, algú la va agafar i segurament se li va escapar als entorns de Vidreres i ara es troba a l’Albera. La veritat per ser una tortuga ha viatjat molt.



La tortuga mediterrània o tortuga de terra, coneguda pel nom científic de Testudo hermanni, és una de les vuit espècies de tortuga classificades tradicionalment dins el gènere Testudo, juntament amb espècies properes com ara la tortuga marginada (T. marginata) o la tortuga grega (T. graeca). Se'n coneixen dues subespècies: T. h. hermanni i T. h. boetthgeri. Són rèptils herbívors i diürns que poden arribar a viure edats comparables a les dels humans, i que s'estenen des dels Països Catalans a l'oest fins el marge sud de la mar Negra a l'est. La destrucció dels seus hàbitats i la seva popularitat com a animals de companyia n'han delmat significativament les poblacions salvatges i n'han fet indispensable la protecció per assegurar el futur de l'espècie a llarg terme.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada