dimecres, 12 de maig del 2010

L'expanció del musclo zebra


S'estan complint les pitjors previsions dels científics. La presència del musclo zebra a l'Ebre s'incrementa sense control. L'últim recompte ha detectat zones amb concentracions de 41.000 exemplars per metre quadrat. De moment, no hi ha solució al problema i ja s'han començat a detectar alguns canvis en l'ecosistema del riu.

l juliol de 2001 el musclo-zebra era localitzat per primera vegada a Catalunya, en aigües de l'Ebre, a Riba-roja. Quatre mesos més tard l'Estació Biològica de l'Aiguabarreig (EBA) el documentava a l'Aiguabarreig, a Mequinensa, quan ja també s'escampava pel riu Matarranya a Faió. Avui s'han fet públics els resultats de la recerca de l'expansió d'aquesta espècie invasora procedent de les mar Negre i Càspia i que ja ocupa bona part d'Europa i els Estats Units. Des del riu Matarranya i Guadalop al sud fins l'Éssera a la Ribagorça, passant pel Segre, l'Ebre i el Cinca, el musclo Dreissena polimorpha ja es troba a les principals lleres fluvials de la Franja de Ponent, on hi ha la població més nombrosa de la península ibèrica.

El juliol de 2001 el musclo-zebra era localitzat per primera vegada a Catalunya, en aigües de l'Ebre, a Riba-roja. Quatre mesos més tard l'Estació Biològica de l'Aiguabarreig (EBA) el documentava a l'Aiguabarreig, a Mequinensa, quan ja també s'escampava pel riu Matarranya a Faió.

L¡expansió d'aquesta espècie invasora procedent de les mar Negre i Càspia i que ja ocupa bona part d'Europa i els Estats Units. Des del riu Matarranya i Guadalop al sud fins l'Éssera a la Ribagorça, passant pel Segre, l'Ebre i el Cinca, el musclo Dreissena polimorpha ja es troba a les principals lleres fluvials de la Franja de Ponent, on hi ha la població més nombrosa de la península ibèrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada