divendres, 21 de maig del 2010

Marea negra al golf de mèxic

Les instàncies governamentals dels Estats Units van anunciar que l'empresa petroliera British Petroleum (BP) va aconseguir aparentment aturar l'abocament de centenars de milers de litres de petroli des del fons marí, producte del col.lapse d'una plataforma petroliera de Deep Horizon, allà, fa 1 mes enrere.
.
Queda de moment realitzar monitorització complexos i activitats per a segellar i estabilitzar la "vessant" marina de cru, en aquest desastre natural considerat com un dels més seriosos registrats en aigües nord-americanes i les conseqüències sobre el medi ambient.
.
Theda Allen, comandant de la Guàrdia Costanera ha indicat als mitjans de comunicació que s'ha aconseguit estabilitzar la fuga contaminant, encara que va recalcar que és molt prematur parlar de l'èxit de l'operació.
.
Dies abans, tres vaixells de British Petroleum començar a bombar fang a alta pressió en la canonada trencada localitzada a gairebé 1.500 metres sota el nivell del mar per després segellar amb ciment.
.
Després de diversos intents sense èxit per aturar la marea negra que ja està contaminant una mica més de 160 quilòmetres de les costes de Louisiana, Estats Units, la petroliera BP ha estat sotmesa a pressions contundents del Govern, l'opinió pública i les poblacions afectades per la marea negra.
.
Les xifres calculades per l'empresa petroliera i organismes diversos han estat diferents però un grup d'experts sota responsabilitat del Govern nord-americà va assenyalar que l'abocament de petroli al golf de Mèxic ha estat d'entre 2 i 3 milions de barrils diaris, quantitat tres vegades superior a l'estimada fins ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada